ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Καλωσορίσατε στην επίσημη ιστοσελίδα της Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Ιωαννίνων. Γνωρίστε τη δράση και τις θέσεις της παράταξης μας στα Ιωάννινα, ενημερωθείτε για τα τεκτενόμενα γύρω από το εθνικό θέμα αλλά και για όσα αφορούν στο φοιτητόκοσμο, σε Κύπρο και εξωτερικό. Καλή πλοήγηση!!!
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ!!!

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ - ΟΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΣΗΣ

Την ώρα που οι Κύπριοι Φοιτητές στέλλουν τα μηνύματα τους από τις κάλπες προς όλες τις κατευθύνσεις, ο πολιτικός σχεδιασμός της Κυβερνητικής Φοιτητικής Παράταξης Προοδευτικής, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος μετά και την δημοσιοποιήσει του εγγράφου του Υπουργού Οικονομικών για τη Δημοσιονομική Εξυγίανση.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η Φ.Π.Κ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ επαληθεύεται για το θέμα της Φοιτητικής χορηγίας αφού εδώ και έξι μήνες προειδοποιούσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο στόχευσης της .Το έγγραφο του Ακελικού Υπουργού μεταξύ των πολλών άλλων κάνει συγκεκριμένη αναφορά σε << μη καταβολή της χορηγίας >> αλλά και μειωμένη χορηγία στα <<1000 ευρώ>> όπως επίσης και <<μη καταβολή της χορηγίας σε μεταπτυχιακό επίπεδο>>. Όλα αυτά, την ώρα που η Ακελική Προοδευτική ενώ άλλοτε μας κατηγορούσε ότι λαϊκίζουμε και κινδυνολογούμε, τηρεί σιγή ιχθύος.

Είναι με θλίψη που παρατηρούμε ότι η Προοδευτική όχι μόνο δεν υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του φοιτητή αλλά αναλώθηκε να κάνει πλάτες στην κυβέρνηση και στον Υπουργό της, ο οποίος σαν καλοκουρδισμένο πιάνο έπαιξε τη μελωδία της κυβερνητικής φοιτητικής παράταξης, φλομώνοντας με ΨΕΜΑΤΑ τους φοιτητές. Είναι ξεκάθαρο πλέον μετά και την δημοσιοποιήσει του εγγράφου, ότι ο Υπουργός Οικονομικών επέλεξε να εμπαίξει τους φοιτητές όταν έλεγε ΨΕΜΑΤΑ ότι δεν υπάρχει θέμα στόχευσης της φοιτητικής χορηγίας τον περασμένο μήνα, για να προστατεύσει την προεκλογική εκστρατεία της Προοδευτικής.



ΟΡΙΟ ΑΦΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ



Για ακόμα μια φορά η Φ.Π.Κ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ βγαίνει δικαιωμένη για τη μη συμμετοχή της σε ακόμα ένα Ακελικίνητο <<Φορέα>>. Μετά και το έγγραφο του Υπουργού Οικονομικών που δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση της Κυβέρνησης να αυξήσει το όριο Αφυπηρέτησης των εκπαιδευτικών στο 63ο έτος, η ΕΔΟΝ και η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ μένουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένες. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο λόγος της επανασύστασης του φορέα και η κινητοποίηση έξω από τη Βουλή έγιναν για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και τους φοιτητές από το Υπουργείο Οικονομικών που προτίθεται να φέρει την πρόταση, και να ρίξει τις ευθύνες στα Κοινοβουλευτικά κόμματα.

Καλούμε έστω και την υστάτη της Δημοκρατικές Παρατάξεις της Αναγέννησης και του Αγώνα να αποχωρήσουν από το φορέα μαζί με τις νεολαίες τους, σταματώντας έτσι να κάνουν πλάτες στον Ακελικό Υπουργό, απομονώνοντας ταυτόχρονα την Προοδευτική και την ΕΔΟΝ στο δρόμο της προπαγάνδας και της μισαλλοδοξίας που διάλεξαν να πορευτούν