ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Καλωσορίσατε στην επίσημη ιστοσελίδα της Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Ιωαννίνων. Γνωρίστε τη δράση και τις θέσεις της παράταξης μας στα Ιωάννινα, ενημερωθείτε για τα τεκτενόμενα γύρω από το εθνικό θέμα αλλά και για όσα αφορούν στο φοιτητόκοσμο, σε Κύπρο και εξωτερικό. Καλή πλοήγηση!!!
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ!!!

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ Σ.Κ.Φ.Σ.Ι


Η ΦΠΚ Πρωτοπορία η μεγαλύτερη παράταξη στην φοιτητική κοινότητα των Ιωαννίνων επί 13 συναπτά έτη από την δημιουργία του ΣΚΦΣΙ, προβληματισμένη για την πρωτοφανή κατάσταση μη καταρτισμού του ΔΣ του ΣΚΦΣΙ μετά τις εκλογές του Μάρτη αποφάσισε σκεπτόμενη τις συνέπειες για το καλό των φοιτητών των Ιωαννίνων να αποσύρει την υποψηφιότητα του εκπροσώπου της από την θέση του Προέδρου. 
Απ’ την επόμενη μέρα των εκλογών και την έναρξη των συνεδριών του νέου ΔΣ η Πρωτοπορία διεκδίκησε την προεδρεία του ΣΚΦΣΙ απόλυτα δημοκρατικά αλλά και απ την σκοπιά ότι οι φοιτητές των Ιωαννίνων την επέλεξαν στις εκλογές ως την πρώτη και πλειοψηφίσα παράταξη. Κατ΄εμάς η εμμονή μας αυτή εδώ και 5 μήνες είχε ως κίνητρο την πλειοψηφία μας στις εκλογές αλλά και την επιλογή των φοιτητών των Ιωαννίνων αφού μας ανάδειξαν στην πρώτη θέση.Η απόφαση μας αυτή βγήκε μετά από ώριμη σκέψη και βλέποντας ότι ο ΣΚΦΣΙ μένοντας ακατάρτιστος δεν μπορεί να προσφέρει όσα θα πρέπει, αντιμετωπίζοντας προβλήματα λειτουργίας και σωστής κατανομής των αρμοδιοτήτων. Επιπλέον ο ΣΚΦΣΙ είναι μέλος της ΠΟΦΕΝ, του δευτεροβάθμιου οργάνου των φοιτητών. Ο μη καταρτισμός του ΔΣ στερεί απ’ το ΣΚΦΣΙ την χορηγία των φοιτητικών ενώσεων που δίνεται σε όλους τους συλλόγους απ την ΠΟΦΕΝ, τα οποία λεφτά χρησιμοποιεί ο ΣΚΦΣΙ για τις διάφορες εκδηλώσεις του αλλά κυρίως σε εισφορές σε ιδρύματα και σε συμφοιτητές μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Αυτό αποτελεί ένα απο τους λόγους της απόφασης μας με βασικό όμως λόγο την σωστή λειτουργία του ΣΚΦΣΙ για το καλό της φοιτητικής κοινότητας των Ιωαννίνων.Η παράταξή μας έχοντας ως πρωταρχικό στόχο τους φοιτητές, μη κολλώντας σε θέσεις και αξιώματα και παραγκωνίζοντας αγκυλώσεις που χαρακτηρίζουν άλλες παρατάξεις αποσύρει την υποψηφιότητα της. Η ΦΠΚ Πρωτοπορία επιστεί στις υπόλοιπες παρατάξεις για το καλό του ΣΚΦΣΙ να βρουν πλέον μία λύση για το καλό των φοιτητών. Επίσης ευχαριστεί τους φοιτητές για τη ψήφο εμπιστοσύνης τους και τους υπόσχεται ότι οι εκπρόσωποι της Πρωτοπορίας θα αγωνιστούν με το ίδιο σθένος από οποιαδήποτε θέση τους αποδοθεί.Ελπίζουμε αυτή η απόφαση μας να βγάλει το Σύλλογο μας από την στασιμότητα και την αδράνεια 5 μηνών.