ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Καλωσορίσατε στην επίσημη ιστοσελίδα της Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Ιωαννίνων. Γνωρίστε τη δράση και τις θέσεις της παράταξης μας στα Ιωάννινα, ενημερωθείτε για τα τεκτενόμενα γύρω από το εθνικό θέμα αλλά και για όσα αφορούν στο φοιτητόκοσμο, σε Κύπρο και εξωτερικό. Καλή πλοήγηση!!!
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ!!!

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΟΛΥΒΙΟΥ



Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011, δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα της μονομελούς ερευνητικής επιτροπής για τα αίτια της φονικής έκρηξης στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στις 11 Ιουλίου 2011. Η ουσία της εν λόγω γνωμάτευσης είναι κόλαφος για το Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τις ενέργειες και παραλείψεις του ιδίου και των υφιστάμενων του.
Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ δηλώνει την ικανοποίηση της για το πνεύμα και το γράμμα του πορίσματος αφού είναι σε συνάρτηση  με το αισθητήριο του λαού (που απεδείχθη αλάνθαστο) ενώ συμβάλλει καίρια στην επανόρθωση του κοινού αισθήματος δικαίου.
Το πόρισμα καταλήγει σε ξεκάθαρη κατανομή ευθυνών στον ίδιο τον Πρόεδρο και τους υπουργούς της κυβέρνησης και συγκεκριμένα: «Η κύρια ευθύνη όμως ανήκει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος προΐσταται του Κράτους και της Κυβέρνησης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τη μεγίστη ευθύνη για την ανεπάρκεια, την αμέλεια και την ολιγωρία που επιδείχθηκαν.».
Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ πιστεύει ακράδαντα όμως, ότι οι αδιαμφισβήτητες πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν σε κυβερνητικό επίπεδο, είναι θέμα πολιτικής ευθιξίας και αποκατάστασης της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το κράτος. Θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, θα έπρεπε να παραιτηθεί από την πρώτη στιγμή, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την ανικανότητα και τους εγκληματικούς χειρισμούς της κυβέρνησης του, είτε οι χειρισμοί αυτοί ήσαν εις γνώσιν του, είτε όχι (αφού όφειλαν να είναι). Είναι αδιανόητο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τίποτα για όλες τις σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν και που άπτονταν ενός τόσο σημαντικού θέματος εθνικής ασφάλειας.
Τέλος η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θεωρεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, όπως ο ίδιος είχε δηλώσει στο διάγγελμα του μετά τη φονική έκρηξη στο Μαρί και συγκεκριμένα «Θα εντοπιστούν και να αποδοθούν ευθύνες όποιους και αν αυτές βαραίνουν, από το χαμηλότερο μέχρι το ψηλότερο επίπεδο. Οι ευθύνες θα αποδοθούν και θα αναληφθούν.». Η Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θεωρεί ορθό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παραμείνει συνεπής στα λόγια του.
Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011